Tarihçe

01.08.1964 yılında  Muhittin TÜRÜT ve Mehmet MAHRABEL (T.Ziraat Müh.) tarafından eski Belediye bloklarından bir yer kiralayarak Rize Ziraat Odasının Çay üreticilerinden yıllık aidat tahsil edilmesi için Türkiye Ziraat Odaları Birliği ve Tarım ve Orman Başkanlığınca bir cüzi aidatların kesilmesi bir yasaya bağlanarak 6964 sayılı Türkiye Ziraat Odası Birliği kanun ve nizamnamesinin 20. maddesi doğrultusunda Çay üreticilerinden her yıl bir defaya mahsus olmak üzere bir cüzi aidat kesilmesi karara bağlanarak Rize Ziraat Odası faaliyetlerini Muhittin TÜRÜT Başkanlığında sürdürmüştür. Zirai donatım kurumundan emekli olan A.Halim KAYIKÇI’ yi (Ziraat Teknisyeni) Oda’ da memur olarak almıştır.Rize Ziraat Odası yönetim kurulu Başkanı Muhittin TÜRÜT Oda meclis Başkanı Mustafa Meral, A.Halim KAYIKÇI ve Avukat Sedat BIÇAKÇI (Yönetim Kurulu Üyesi) O dönemde Belediye Başkanı Ekrem ORHON’ dan 100M² üzerinde bir arsa satın alarak 8 katlı bir apartman (bina) 15 ayda karkas olarak yapılmış olup iç donanımı 1984-1990 yıllarında bitmiştir.Bugün Rize Ziraat Odasının kendi malı olan bina Karadeniz Bölgesinde 2.Büyük oda olarak faaliyetini sürdürmektedir.

eski-resim