Likapa Yetiştiriciliği

Kategori : Duyurular - Etiketler : - Tarih : 18 Mart 2015

likapaIlıman iklim kuşaklarında yetişebilen bir meyve türü olup botanik olarak gerçek üzümler grubunda yer almaktadır. Kültürü yapılan ve ekonomik öneme sahip olan yüksek boylu,  alçak boylu ve tavşan gözü likapası olmak üzere üç farklı türü vardır. Amerika, Kanada başta olmak üzere bazı Avrupa ülkelerinde binlerce hektarlık alanlarda tarımı yapılmaktadır. Amerika ve Kanada üniversitelerinde ders olarak anlatılmakta ve yayımının yapılabilmesi için devlet ve üniversiteler tarafından desteklenmektedir.