Kimyasal Gübrenin Yasaklanması

Kategori : Manset - Etiketler : - Tarih : 03 Ocak 2017

kimygubreyasak

Rize Ziraat Odası Başkanı Sayın Nevzat PALİÇ , Güneysu Ziraat Odası Başkanı Sayın Ali KARSLI , Çayeli Ziraat Odası Başkanı Sayın Mustafa DEMİRCİ , Pazar Ziraat Odası Başkanı Sayın Nurettin İNCE , Ardeşen Ziraat Odası Başkanı Sayın Turan KABAOĞLU , Çamlıhemşin Ziraat Odası Başkanı Sayın Kemal KESTİOĞLU , Fındıklı Ziraat Odası Başkanı Sayın Mehmet Ali ÖZSÖY , Kalkandere Ziraat Odası Meclis Başkanı Sayın Mustafa YILDIZ; ayrıca  komşu illerden Arhavi Ziraat Odası, Hopa Ziraat Odası, Of Ziraat Odası yetkililerinin de katılımlarıyla koordinasyon kurulu toplantısı gerçekleştirildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik yaptığı açıklamada nitratlı gübrenin satışını yasakladıklarını belirterek, “Türkiye, şu an itibarıyla nitratlı gübre, yani patlayıcıya konu olan gübrenin satışını dondurmuş bulunmaktadır. Hiçbir yerde nitratlı gübrenin satışı gerçekleştirilemeyecek.” açıklamasında bulunmuştur. Kimyasal gübrenin yasaklanmasıyla yerine organik gübre kullanılacaktır.

Koordinasyon kurulu olarak Organik gübre kullanımından kaynaklı çay üreticimizin ürün kaybı olacağını tahmin etmekteyiz. Üreticimizin yaşayacağı zararın devlet tarafından karşılanmasını talep ediyoruz.