İl Dışından Gelecek Olan Üreticilerimize Duyuru

Kategori : Manset - Etiketler : - Tarih : 26 Mart 2020

Dünya genelinde görülen ve etkisini sürdüren Coronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de insan sağlığını korumak ve yayılmasını önlemek adına çeşitli tedbirler alınmaktadır. Sağlık Bakanız tarafından ülkemizin her tarafına yayıldığı kamuoyuna duyurulmuş, dolayısıyla ilimizde de görülebileceği anlamı taşımaktadır. Bizlerde üretici kesimi olarak üzerimize düşen önlemlerimizi almak durumundayız.
Bu bağlamda; Rize ilimize il dışından çay gübreleme işi için bu günlerde ilimize gelinmekte ve virüsün yayılmasına sebep olacağı düşünülmektedir. Virüsün yayılmasını önlemek/en aza indirmek için üreticilerimizin gelmemesi ve gübrelemeyi birinci sürgün sonunda uygulaması önerilmektedir.
Bölgemizin başta Rize ilimizin en önemli tarım ürünü ve geçim kaynağımız Çaydır. Yaş çay gübrelemesi birinci sürgü sonunda uygulaması Ziraat Mühendisleri ve ilgili yöneticiler her hangi verim ve kalite kaybı olmayacağını söylemektedirler. İl dışından gelecek üreticilerimiz koronavirüs önlemleri kapsamında bir sefere mahsus bu şekilde uygulama yapmalarını temenni ediyoruz.
Her işin başı sağlık …