Çay Fiyatı Açıklandı

Kategori : Duyurular - Etiketler : - Tarih : 17 Mart 2015

cay

Rize Ziraat Odasını 12.05.2010 tarihinde Doğuş Çay Fabrikası yetkilileri ziyaret etmişti, 2010 yılında fabrikalarına 200 bin ton yaş çay almalarını hedeflediklerini, ayrıca beşin para ve vadeli alımlarında açıklanan taban fiyatın altında alım yapmayacaklarını, kuru çay mecburiyeti yapmayacaklarını taahhüt etmişlerdir. Bu şekilde yaş çay alımı yapacaklarından dolayı teşekkür edilmişti. Fakat Rize Ziraat Odasını ziyaretlerinden 15 gün sonra esas yaş çay alım şekli müstahsiller tarafından net bir şekilde görülmektedir. Bu şekilde müstahsilin sattığı çayın %25’ini kuru çay alma zorunluluğu getirmelerini Rize Ziraat Odası olarak şaşkınlıkla karşılıyoruz ve müstahsillerin aldatıldığını düşünüyoruz.

Doğuş Çay Fırmasını takip eden diğer özel sektör firmalarıda hemen zaman kaybetmeden onlarda yaş çay alım şeklini değiştirmişlerdir. Peşin para alımları taban fiyatının 100-150,00 krş eksiğine alım yapıyorlar, vadeli almları ise açıkladıkları tarihten en az 3-4 ay daha uzatmışlardır.

Özellikle Doğuş Çay Firmasının Rize Ziraat Odasında ve canlı yayın programlarında halka vermiş olduğu sözde durmalarını hatırlatırız.

TZOB Haberler