Bitki Koruma Ürünleri Bayi veya Toptancılık Sınavı

Kategori : Manset - Etiketler : - Tarih : 25 Kasım 2015

bitki-koruma-urunleri-bayilik-veya-toptancilik-sinavi              Bitki koruma ürünlerinin, toptan ve perakende olarak satışında kimlerin yetkili olduğu, bayi veya toptancıların sorumlulukları, bitki koruma ürünleri satış yeri ve depolarının ve satışlarının kontrolü ile ilgili usul ve esasların belirlendiği, “Bitki Koruma Ürünlerinin Toptan ve Perakende Satılması ile Depolanması Hakkında Yönetmelik”, 10.03.2011 tarih ve 27870 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Bitki Koruma Ürünlerinin Toptan ve Perakende Satılması ile Depolanması Hakkında Yönetmeliğin” 6 ncı maddesinin birinci fıkrasının ( c ) bendinde belirtilen; bitki koruma ürünleri bayi veya toptancı izin belgesi talebinde bulunanlara 2016 yılında uygulanacak sınav, Ankara Üniversitesi Sınav Yönetim Merkezi (ASYM) ‘nce 26 Mart 2016 Cumartesi günü saat 10:00 da Ankara‘da yapılacaktır.

Bitki Koruma Ürünleri Bayi veya Toptancılık sınavına girmek isteyen Ziraat Mühendisi, Eczacı, Kimya Mühendisi, Kimyager, Ziraat Teknisyeni veya bitki sağlığı ile ilgili dersleri alarak mezun olmuş tekniker adayların ilgili yönetmelik hükümlerine göre 15 Ocak 2016 tarihine kadar İl Müdürlüğümüze müracaat etmeleri gerekmektedir.

Gerekli Belgeler;

=> Diploma veya Mezuniyet Belgesinin onaylı sureti

=>Nüfus Cüzdanı sureti

=>2 adet vesikalık fotoğraf